Kun Tampereen Vuoden Nuori Menestyjä halusi toimitilaansa hieman pirteämpää ilmettä!

panu-vuoden-menestyja

Tampereen Vuoden Nuori Menestyjä -palkinnolla palkitun Panu Rekilän edustamassa Winled Oy:ssä moni asia tehdään toisin. Ja jos ajatellaan, että yritys on reilussa kuudessa vuodessa kasvanut kahden miehen firmasta 24 henkeä työllistäväksi valaistusalan malliesimerkiksi, on monta asiaa täytynytkin tehdä muita paremmin. Jälleen vuorossa oli yksi askel eteenpäin. Tällä kertaa meillä Anetcomin porukalla oli mahdollisuus auttaa Winlediläisiä. Otimme haasteen vastaan mielihyvin, posket valmiiksi punoittaen. Alla hieman tarinaa siitä, mitä tuli tehtyä ja miksi…

Lähtökohtana oli Winledin Tampereen keskustassa Rautatienkadulla sijaitsevan toimiston yleisilmeen viilaaminen sellaiseksi, joka passaa paremmin Winledin omaan identiteettiin. ”Me halutaan, että toimisto näyttää enemmän meiltä”, tuumasi Panu lasettaessaan ideointivastuun meille. Keskusteltuamme aikamme kävi ilmi, että Winledin toimistolla tehdään tosiaan paljon muutakin kuin töitä. Välillä työntekijät järjestävät tiloissa omatoimisesti synttäreitään tai istuvat iltaa. Joskus katsellaan lätkää ja usein pomputellaan palloa iltamyöhään. Kyse on siis kertakaikkiaan valtavirrasta poikkeavasta yrityskulttuurista. Winledin toiminta näkyy ulospäin juuri sellaisena, minkä vuoksi voitetaan Tampereen Vuoden Nuori Menestyjä – palkintoja. Nyt meidän tehtävämme olikin saada tämä sama särmä näkymään koko henkilökunnalle myös työpaikalla. Joten ei muuta kuin hihat heilumaan ja hommiin!

Ensimmäisenä tartuttiin tähän jalkapalloiluun. Rekilä oli kertonut, että he saattavat porukalla keskeyttää työnsä yhtäkkiä tunniksi ja jäädä pallottelemaan toimiston avoimimpaan tilaan: ”Kyllähän siitä on muodostunut meille jo ihan tapa. Siinä on hyvä rupatella samalla päivänpolttavista aiheista ja pieni työpaikkaliikunta pitää muutenkin kivasti mieltä virkeänä. ” Näin ollen tätä nykyä toimiston lattiaa komistaa ihan virallisesti jalkapallokenttä. Kenttä tehtiin laadukkaalla lattiatarralla. Myös Tampere Unitedissa jalkapalloileva Eemeli Peltonen on uudistuksesta selkeästi mielissään.

img-20160428-wa0005_78051611141821462540099

Toinen tärkeä asia, mitä Winledillä haluttiin korostaa, oli henkilökunta. ”Kyllä henkilökunta on se meidän koko liiketoiminnan sielu ja moottori. Kaikki toiminta lähtee ihmisistä ja siitä, että vedetään aidosti yhtä köyttä”, Rekilä painottaa. Näinpä me päätimme sitten antaa Winledin tärkeimmän voimavaran näkyä oikein kunnolla. Nyt kun toimistoon astuu sisälle, tervehtiikin vierailijaa heti samantien koko henkilökunta. Aineiston teki valmiiksi Winledin oma graafikko Noora Koskinen ja se tulostettiin sitten suoraan 10 mm paksulle viscomille. Näin koko komeus saatiin tehtyä yhdestä palasta. Lopputulos on sekä kustannustehokas, että painojäljeltään valokuvantarkka.

winled-seina

Winledin työntekijöiden huoneet ja työskentelytilat on jaoteltu jokseenkin työtehtävien mukaan. Valaistussuunnittelijat istuvat yhdessä huoneessa, teknisestä puolesta vastaavat henkilöt toisessa, tuotteiden osto ja myyntitilauksia kirjaavat henkilöt puolestaan jakavat yhteisen ”akvaarion” ja niin edelleen. Näin ollen tiukan taustatyön ja mieltymysten mukaan päädyttiin työtilojen kohdalla seuraaviin ratkaisuihin:

Kaapon ja Eemelin äänieristetty asiakaspalveluakvaario sai kylkeensä vähän persoonallista kuvitusta. Kokonaisuus toteutettiin tulostetulla hiekkapuhalluskalvolla. Kuva kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa.

toimisto27-1-of-1

Valaistussuunnittelijoiden huoneeseen valittiin ratkaisuksi suuri taustavalaistu canvas-taulu. Taululle taltioitiin tähtihetki, jonka valaistussuunnittelijat ovat saaneet työnsä puitteissa Saimaan saaristossa kokea. Led-valaisimet ovat luonnollisesti Winledin oman tuotemalliston valonauhoja.

img-20160509-wa0001_78051611141821462782616

Winledin ohjelmistokehittäjien huoneeseen haettiin puolestaan oma twistinsä kuvatapetilla. Kuten muillakin grafiikoilla, myös tällä kuvalla on oma, aivan erityinen tarinansa. Winledin ohjemistokehittäjiä Jaria ja Mikkoa yhdistää vahvasti työn lisäksi myös toinen yhteinen nimittäjä: meri. Mikko on ennen Winledille siirtymistään asunut ja työskennellyt Maltalla, mistä kuva on otettu. Jari puolestaan on intohimoinen purjehtija, joten kuvassa on tunnetta ja symboliikkaa kerrakseen.

img-20160428-wa0004_78051611141821462540127

Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäsimpänä toteutimme Winledille myös referenssiseinän eri kokoisin canvas-tauluin. Näin kuka tahansa heidän toimistollaan vieraileva asiakas tai yhteistyökumppani pääsee näkemään, millaisissa kohteissa Winled-merkkisiä led-valoja onkaan käytetty ja mitä kaikkea niillä voidaankaan valaista.

img-20160428-wa0006_78051611141821462540079

Kaikki tämä, eli koko prosessi ideasta maaliin vei aikaa noin 3 viikkoa. Ensin suunniteltiin materiaalit, sitten ne siirrettiin tuotantoon ja lopuksi laitettiin paikalleen. Itse asennustyössä Winledin toimistolla meni aikaa noin seitsemän tuntia, josta osa käytettiin teeman mukaisesti pallon pomputteluun, asiakkaan määräyksestä tietenkin.

toimisto49-1-of-1